Hoofdmenu
Voeding \ Knaagdieren

                                                    

Voeding

Muizen, tamme ratten, hamsters  en gerbils vallen onder de kleine knaagdieren. Als u met ze kweekt, is het raadzaam om ze een complete brok te voeren. Als kleine knagers als gezelschapsdier worden gehouden, is gemengd voer een goede optie.

Niets is qua voeding voor uw rat of hamster zo perfect als de oorspronkelijke natuurlijke omgeving. In die omgeving eten ratten en hamsters naast granen, zaden en groen ook dierlijke producten. Zo krijgen ze een complete voeding binnen.
Hun welzijn staat voorop! Dat uit zich in een optimale conditie, uitstraling en in een maximale natuurlijke weerstand.

Ratten, gerbils en hamsters

Wat betreft voeding hebben ratten, gerbils en hamsters nagenoeg dezelfde behoeften. In de natuur eten ze naast plantaardig materiaal ook dierlijk materiaal zoals kadavers. Het is voor ratten, gerbils en hamsters van belang dat ze de juiste aminozuren binnenkrijgen via de voeding om kannibalisme te voorkomen.

Muizen Muizen kiezen in hun natuurlijke omgeving voornamelijk voor plantaardige producten. Hun verteringsstelsel is dan ook anders dan dat van bijvoorbeeld ratten.

Voedingsadvies

Geef u knager dagelijks verse voeding. Heeft u een hamster geef deze dan elke twee dagen verse voeding. Een hamster legt altijd een voorraadje aan.