Hoofdmenu
Aanbieding \ Vollenhove XXL

 

Februari de maand van de gebitscontrole

 

Ook dit jaar doen wij in februari weer mee met de maand van het gebit. In deze maand kunt u het gebit van uw hond, kat, konijn of cavia gratis laten controleren op een van onze locaties.

 

Honden en katten kunnen last hebben van tandplaque wat zich omzet in tandsteen. Hierdoor kan het tandvlees zich terugtrekken en komen kieswortels bloot liggen. Ontstekingen of loszittende gebitselementen maken het eten pijnlijk en uw dier gaat uit zijn bek ruiken. In het ergste geval komen de bacteriën in de bloedbaan terecht en verspreiden zich in het lichaam in onder andere het hart en lever.

 

Het gebit van de cavia en het konijn groeit hun hele leven door. Hierdoor kunnen tanden te lang worden en er haken op kiezen ontstaan. Als dit gebeurd is het onmogelijk om nog te eten voor de cavia en het konijn. Het valt de eigenaar soms te laat op. Het diertje zal namelijk wel altijd naar het voer toe zal gaan omdat het honger heeft. Echter eten lukt niet meer en een langzame hongerdood is het gevolg.

 

Neem geen risico en laat het gebit van uw dier nakijken! Dierenkliniek de Woldberg beschikt over speciaal geschoolde dierenartsen en assistentes op het gebied van het gebit en heeft speciale apparatuur voor sanering en andere behandelingen. Indien een gebitsbehandeling nodig blijkt krijgt u een tegoedbon van 15,- euro voor deze behandeling.

 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, op alle locaties, kunt u bellen met 0521-514848

Sterilisatie / castratie actie kat bij Dierenkliniek de Woldberg

 

Van 16 februari tot en met 13 maart organiseert Dierenkliniek de Woldberg weer een sterilisatie/castratie actie voor de poes en kater. U bespaart hiermee 15,- euro op een sterilisatie van de poes en 10,- euro op een castratie van de kater.

 

U kunt de poes laten steriliseren op een leeftijd vanaf 6 maanden, dit kan al voordat ze krols geweest is. Door op deze jonge leeftijd voor sterilisatie te kiezen neemt de kans op melkkliertumoren, die veelal kwaadaardig zijn, af tot bijna 0%.

Het gebruik van de poezenpil raden we af, omdat de kans op melkkliertumoren en suikerziekte toeneemt bij het gebruik van de poezenpil.

 

Katers gecastreerd op jonge leeftijd, vanaf 6 maanden, krijgen minder problemen zoals sproei- en zwerf gedrag.

 

Het spreekt voor zich dat elke operatie met zorg wordt uitgevoerd. Alle sterilisaties worden uitgevoerd met gasnarcose en bewakingsapparatuur. Hierdoor is er een constante controle op de narcose. Ook na de operatie worden de dieren constant in de gaten gehouden door 1 vaste operatie assistente. Zij zorgt ervoor dat de dieren rustig en warm blijven tijdens het wakker worden. De lichaamstemperatuur, ademhaling en pols worden nauwlettend in de gaten gehouden. De eigenaar krijgt een uitgebreide nazorgbrief mee. De pijnstillers en nazorg controle na 10 dagen zitten bij de operatie prijs in.

 

Korting op het chippen:

Het is mogelijk om uw dier te laten chippen tijdens de ingreep. U krijgt dan 5 euro korting op het chippen.